Over ons

Foto Wietske kaaspakket.com

Kaasspecialist Wietske Borger, Kaaspakket.com

Hier is mijn verhaal, ik hoop dat u het wilt lezen.

Het verhaal achter Kaaspakket.com. Vanuit het Friese stadje Sloten (Sleat) startte ik Wietske Borger in 2008 mijn eerste kaaswinkel aan huis. Gevuld met kazen van lokale kaasboeren.

Al snel volgde in 2009 de winkel Tsiishûs Wytske aan de midstraat 42 te Joure.

Het verhaal achter Kaaspakket.com is vooral mijn (Wietske) verhaal. Naast het feit dat ik enorm van reizen houd. En ongeveer 4 jaar in het buitenland heb gewoond. Kreeg ik bij thuiskomst steeds meer oog voor mijn eigen omgeving: Friesland. Kennelijk moest ik daarvoor eerst ergens anders naar toe.

Friesland is in mijn ogen ruimte, water en boeren. Boeren die zelf kaas maken. De boeren, die in plaats van nep-verhalen (zoals Old Amsterdam) echte verhalen vertellen. Dat is de essentie en basis voor mijn bedrijf. Voor kaas blijven we echter niet alleen in Friesland. Ook hebben wij rechtstreekse aanvoer van kaas uit heel Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Ik heb een aversie gekregen voor massaal geproduceerde kazen. Boeren die opgekocht worden door groothandelaren. Groothandelaren die hun zakken vullen, ten koste van de boer. Grote firma’s die dure marketing managers aanstellen om weer een nieuw trendy kaasje te introduceren. Zonder enig gevoel voor smaak. Enkel gericht op logo’s, merken, uitstraling. Hier ageer ik graag tegen. Dat doe ik door het verhaal van de boeren te vertellen. Ook al kunnen ze dit overigens ook prima zelf. Onze kracht ligt in het combineren van al deze bijzondere kazen. Het samenstellen en verpakken van unieke cadeaupakketten, relatiegeschenken en kaasplankjes. Met kaas rechtstreeks van de boer.

Er is steeds meer aandacht voor lokale producten. Dat merken wij aan onze groei. En de vele voedselschandalen, veroorzaakt door grootschalige productie. Onlangs nog de eieren crisis. Maakt dat wij alsmaar groeien. Samen met de boeren. En dat is super. Want groei realiseer je alleen door samenwerking. Door continue in contact te staan met de boeren, weten wij precies wat er speelt. 

Naast het leiden van mijn bedrijf dans ik iedere week met heel veel plezier de Flamenco in Leeuwarden. Een dans waarop ik verliefd werd in Bilbao. Ook bezoek ik regelmatig Flamenco voorstellingen en Spaanse films.

Ik heb een hele lieve man en 2 kinderen, met wie ik veel tijd doorbreng.

Op mijn meest avontuurlijke reis: Het ondernemerschap. Heb ik het geluk veel mensen te ontmoeten. Een daarvan wil ik in het bijzonder noemen: Foekje van der Zee. Waarmee ik sinds 2012 samenwerk.

Foekje brengt vanuit haar winkel: Zee Tsiis de bijzondere Friese kazen onder de aandacht. Ik doe hetzelfde, alleen dan online. Gericht op de zakelijke markt.

Wilt u mij ook uw verhaal vertellen? Ik ben namelijk dol op persoonlijke verhalen. Ook bezoek ik graag bestaande en potentiële klanten. Want persoonlijkheid staat voorop. 

Hartelijke groet, Wietske Borger

Kaaspakket.com
Koestraat 24
8556XE Sloten
T. 0514 855118
wietske@kaaspakket.com
www.kaaspakket.com

Contactgegevens Kaaspakket.com