Retourneren

Retourneren

Kaaspakket.com werkt met vervangende pakketten/producten. Of geld retour. U hoeft pakketten of producten niet retour te sturen. Tenzij de klacht over de kwaliteit van een kaas of ander product gaat. Dan willen wij graag weten wat er aan de hand is. Bij breuk of andere mankementen ontvangt u een nieuw pakket of product. Of uw geld retour. Daar doen wij helemaal niet moeilijk over. 

Schade tijdens transport 
Uw pakket is beschadigd, voor of tijdens het transport. Dat is uiteraard heel vervelend. Daarom willen wij u vragen meteen na constatering van de breuk contact met ons te zoeken, via info@kaaspakket.com. Een foto van de breuk is het allermooist. Zo kunnen wij meteen zien wat er is gebeurd. In overleg ontvangt u van ons zo snel mogelijk een nieuw product/pakket. Of ontvangt u uw geld retour.


Kwaliteit van de kaas
Als kaasspecialisten zijn wij dagelijk bezig met kaas. Zodra wij een kaas door de midden snijden. Bekijken wij het zuivel. We kijken naar de verdeling van de oogjes. De vorm van de oogjes in het zuivel. Beoordelen de geur. Ook controleren wij de kaasstempel. Hieraan kunnen wij zien of het gaat om echte Boerenkaas (rauwmelkse kaas) of fabriekskaas (gepasturiseerd). Maar ook waar de kaas vandaan komt. En de lengte van rijping (aantal weken) van de kaas. Onregelmatigeheden in de korst en het zuivel kunnen duiden op hyaten in de kwaliteit van de kaas. Deze wordt meteen retour gestuurd naar de boerderij of kaasfabriek.

Kortom voordat u onze kaas ontvangt, kunt u erop rekenen dat wij deze grondig hebben gecontroleerd. Natuurlijk kan er, ondanks onze controle, iets misgaan. Mocht u onttevreden zijn over de kwaliteit van uw kaas of andere producten in uw cadeau pakket. Dan horen wij dat heel graag. Ook vragen wij u dan de kaas (die u kwalitatief als "niet goed" beoordeeld) aan ons retour te sturen. Zodat wij zelf kunnen controleren wat er mis is. Dit kunnen wij dan terugkoppelen aan de boer of fabrikant.

Retour sturen kaas
Bent u er absoluut van overtuigd dat de kaas die u heeft ontvangen "niet goed" is. Dan vragen wij u via e-mail (info@kaaspakket.com) te omschrijven wat er precies mis is met de kaas. Vervolgens ontvangt u van ons instructies over het retour zenden van de kaas.

 

Wij staan voor onze kwaliteit! Elke dag weer. Hartelijke groet, Wietske Borger