Retourneren

Retourneren

Kaaspakket.com werkt niet met retouren. De reden hiervoor is omdat de kosten gemoeid met retouren, vaak groter zijn dan u een vervangend product. Of alternatief product toe te sturen. 

Schade tijdens transport 
Uw pakket is beschadigd, voor of tijdens het transport. Dat is uiteraard heel vervelend. Omdat wij niet met retouren werken, in verband met voeding. Vragen wij u meteen na constatering contact met ons te zoeken, via info@kaaspakket.com. Maak een foto van de breuk. Het liefst een foto van het cadeau pakket, zoals het is bezorgd. Op die manier kunnen wij beoordelen wat er mis is gegaan. Uiteraard ontvangt u van ons zo snel mogelijk een nieuw product/pakket.


Kwaliteit van de kaas
Als kaasspecialisten zijn wij dagelijk bezig met kaas. Zodra wij een kaas door de midden snijden. Bekijken wij het zuivel. We kijken naar de verdeling van de oogjes. De vorm van de oogjes in het zuivel. Beoordelen de geur. Ook controleren wij de kaasstempel. Hieraan kunnen wij zien of het gaat om echte Boerenkaas (rauwmelkse kaas) of fabriekskaas (gepasturiseerd). Maar ook waar de kaas vandaan komt. En de lengte van rijping (aantal weken) van de kaas. Onregelmatigeheden in de korst en het zuivel kunnen duiden op hyaten in de kwaliteit van de kaas. Deze wordt meteen retour gestuurd naar de boerderij of kaasfabriek.

Kortom voordat u onze kaas ontvangt, kunt u erop rekenen dat wij deze grondig hebben gecontroleerd. Natuurlijk kan er, ondanks onze controle, iets misgaan. Mocht u onttevreden zijn over de kwaliteit van uw kaas of andere producten in uw cadeau pakket. Dan horen wij dat heel graag. Ook vragen wij u dan de kaas (die u kwalitatief als "niet goed" beoordeeld) aan ons retour te sturen. Zodat wij zelf kunnen controleren wat er mis is. Dit kunnen wij dan terugkoppelen aan de boer of fabrikant.

Retour sturen kaas
Bent u er absoluut van overtuigd dat de kaas die u heeft ontvangen "niet goed" is. Dan vragen wij u via e-mail (info@kaaspakket.com) te omschrijven wat er precies mis is met de kaas. Vervolgens ontvangt u van ons instructies over het retour zenden van de kaas.

 

Wij staan voor onze kwaliteit! Elke dag weer. Hartelijke groet, Wietske Borger