Retourneren

Retourneren producten/pakketten:

  • Je hebt het recht jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.
  • Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om jouw product retour te sturen.
  • Vraag ons via: wietske@kaaspakket.com om een retour verzendlabel. 
  • Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.
  • Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via wietske@kaaspakket.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Schade tijdens transport 

jouw pakket is beschadigd, voor of tijdens het transport. Dat is uiteraard heel vervelend. Daarom willen wij je vragen meteen na constatering van de breuk contact met ons te zoeken, via wietske@kaaspakket.com. Een foto van de breuk is het allermooist. Zo kunnen wij meteen zien wat er is gebeurd. Je ontvangt zo snel mogelijk een vervangend product(en)/pakket(ten). Of ontvangt jouw geld retour. 

Retour sturen kaas

Bent je er absoluut van overtuigd dat de kaas die je hebt ontvangen "niet goed" is. Dan vragen wij jouw via e-mail (wietske@kaaspakket.com) te omschrijven wat er precies mis is met de kaas. Vervolgens ontvang je van ons instructies over het retour zenden van de kaas.  

Wij staan voor onze kwaliteit! Elke dag weer.

Hartelijke groet, Wietske Borger