Blog

Wie goed doet die goed ontmoet? Goed werkgeverschap

Wie goed doet, die goed ontmoet? Wij geloven er in! Het klinkt misschien cliché en soms verliezen we dit spreekwoord wel eens uit het oog, maar meestal klopt het wel.

Dat geldt in zowel privé als werksfeer. Het is geen verplichting goed te zijn voor een ander, maar het maakt het leven wel een stuk leuker! Zoals het spreekwoord zegt, wanneer jij goed bent voor een ander, is de ander dat ook voor jou. Klinkt simpel, maar soms moet je er wel wat moeite voor doen.

En wat is goed? Dan kan heel simpel zijn. Bijvoorbeeld; ben je een werkgever die chagrijnig op de werkvloer verschijnt óf juist met een big smile binnenkomt? Vraag je aan je medewerkers hoe het met ze gaat of loop je ze straal voorbij op weg naar je kantoor? Oprechte interesse tonen in medewerkers kan heel bepalend zijn voor de werksfeer. Misschien heb je alle reden om even niet te vragen hoe het met een ander gaat, over het algemeen kunnen de meeste mensen een klein praatje wel waarderen.

Ben je met het verkeerde been uit best gestapt, probeer dan te bedenken dat de mensen op kantoor daar niets aan kunnen doen. Je beste beentje voor dan maar? Én heel snel een goede kop koffie.

Een fijne werksfeer zorgt voor blije medewerkers die graag een stapje extra zetten. Uiteindelijk is het een win-win situatie wanneer je oprechte interesse hebt in de mensen die voor je werken. Je zult je erachter kom en waar de behoeften van je personeelsleden liggen én wie weet ontdekt je wel iemands verborgen talent dat je weer goed kunt gebruiken in jouw organisatie.

Juist in deze tijd, waar een krappe arbeidsmarkt voor ieder bedrijf een uitdaging is, is het belangrijk je als werkgever van je goede kant te laten zien. Heel vaak kost dat helemaal geen geld. Een glimlach, een compliment, een paar minuten van je tijd of een schouderklopje kunnen het verschil maken. Er zijn bijna geen medewerkers die een goede werksfeer onbelangrijk vinden. Aandacht en waardering zijn voor de meeste werknemers hele belangrijke factoren. Dus neem soms wat van je kostbare tijd, breng je passie over op een ander en maak jouw medewerkers loyaal.

Natuurlijk kun jij je waardering nog eens extra laten spreken aan het einde van het jaar doormiddel van een kerstpakket of een relatiegeschenk. We vinden het krijgen van een kerstpakket al heel normaal, het is daarom belangrijk dat je ook hier aandacht aan besteed. Zodat je jouw medewerkers écht kunt verrassen met een cadeau dat als persoonlijk geschenk aanvoelt. En geef het met een boodschap. Voeg er een mooie kerstkaart of kerstbrief aan toe met jouw persoonlijke tekst.

Wij denken met je mee bij het maken van een keuze die past bij jouw bedrijf. Bij kaaspakket.com zijn we specialist in het samenstellen van de lekkerste relatiegeschenken en kerstpakketten op maat. Voor ieder bedrijf.

We horen graag van je!

Groetjes, Wietske Borger

Tel. 0514 855118 of wietske@kaaspakket.com