Onze Boeren

Kaasboerderij De Nylander Friese Nagelkaas

Friese-nagelkaas-nylander-workum

Kaasboerderij de Nylander maakt de beste Friese Nagelkaas van Nederland

  • De Boeren: Familie Bokma
  • De Nylander
  • Workum, Friesland
  • Sinds 2009
  • Jersey koeien
  • 100% Biologische rauwmelkse kaas
  • Eigen winkel: Versmarkt De 3 Ambachten, Begine 52, 8711BK Workum
  • Toen ik voor het eerst bij deze boer kwam in 2008 stonden Henk en Matti Hogendoorn aan het roer. Samen met Henk mocht ik een aantal keren helpen bij het kaasmaken.

In 2009 emigreerden Henk en Matti naar Zweden en nam de familie Bokma deze boerderij en kaasmakerij over. De familie Bokma werkt met Jersey koeien. De Jersey koe is bijzonder vanwege haar mooie vacht in verschillende kleuren bruin. Het is een kleine koe, die met relatief weinig voer, een hele rijke melk geeft. De melk is rijker in vet en eiwit. Jersey melk heeft een hoger caroteengehalte. De kaas heeft daarom ook een opvallend gelere kleur. Ook heeft de melk een hoger kalkgehalte.

De koeien lopen zoveel mogelijk buiten. En er wordt geen kunstmest gebruikt, noch chemische bestrijdingsmiddelen. Deze kaas is dus 100% biologisch.

De kwaliteit van de melk van de Jersey koe is geweldig. Met name vanwege het hoge eiwitgehalte. Perfect voor kaas. De speciale voorbehandeling van de kruidnagels, de temperatuur van de melk tijdens de bereiding, het specifieke stremsel en zuursel. Ten slotte is de rijping van 5-6 maanden perfect om de optimale smaak te ontwikkelen.

Dat maakt juist deze Friese nagelkaas te beste van Nederland.

Deze kaas is een ware beleving. Smeuïg, subtiele nagelsmaak, zachte nagels die licht zijn gemalen, met een lange nasmaak.

Probeer deze Friese nagelkaas en je wilt nooit weer anders.

Heb je vragen over deze kaas of wil je graag een kerst -en of relatiegeschenk bestellen met deze kaas, dan horen wij het graag. Wij combineren deze kaas met andere Friese streekproducten.

Bijvoorbeeld in ons Friese cadeau pakket.

Groetjes, Wietske

Wij zijn altijd bereikbaar via 0514 855118 of wietske@kaaspakket.com

Links:

Friese kaasplankje Bestellen

Friese Nagelkaas van Kaasboerderij De Nylander Online bestellen