Blog

Kerstpakketten 2022: De veel gestelde vragen op een rij

Het is nooit te vroeg om na te denken over de manier waarop jij medewerkers aan het einde van dit jaar gaat verrassen!

Door een mooi kerstpakket of relatiegeschenk laat je niet alleen je waardering blijken, maar motiveer je collega’s ook om zich volgend jaar weer volop in te zetten. En natuurlijk kun je ook je klanten en relaties bedanken voor de fijne samenwerking. Het is een contactmoment met je klant en een kans ook om een nieuw product onder de aandacht te brengen.

Wat zijn de kerstpakketten trends van 2022? Wanneer kun je het beste kerstpakketten bestellen? Kaaspakket.com is specialist als het gaat om kerstpakketten en helpt je graag met een antwoord op een aantal veel gestelde vragen over kerstpakketten.

Historie van het kerstpakket

Hoe het allemaal begon, waar komt het kerstpakket vandaan? In het begin van de 19e eeuw is het kerstpakket in het leven geroepen. Boeren gaven de mensen uit het dorp met kerst iets extra’s wanneer zij met kerst voedsel kwamen kopen. Ook knechten kregen van de boeren een voedselpakket voor de feestdagen als bedankje voor hun inzet. Zo is een traditie ontstaan die we nu kennen als het kerstpakket.

Waarom een kerstpakket geven?

Waarom is het een goed idee om een kerstpakket te geven? Iedereen weet dat het leuk is om een verrassing te krijgen. Ieder jaar is bijzonder en dat zorgt ervoor dat er ook ieder jaar een reden is om je waardering te laten blijken aan werknemers voor de inzet in het afgelopen jaar. Een bedankje wordt niet alleen ontzettend gewaardeerd, maar zorgt ook voor een stukje extra motivatie voor het komende werkjaar.

Wat zijn de kerstpakketten trends van 2022?

Jij wilt natuurlijk dat je medewerkers blij en verrast zijn met origineel kerstpakket. Daarom is het goed om te kijken naar de trends op het gebied van kerstpakketten in 2022. Het thema duurzaamheid is al langere tijd erg belangrijk. Dus het is belangrijk een cadeau heel bewust te kiezen. Goedgevulde kerstpakketten zijn altijd een goed idee én het is belangrijk af te wisselen.

Wat zijn de mogelijkheden voor een kerstpakket?

In ons assortiment vind je een ruime keuze aan samengestelde kerstpakketten. Kerstpakketten met originele, praktische en lekkere cadeaus voor iedereen. Je kunt ook zelf je kerstpakket of relatiegeschenk samenstellen. Laat een mooie kaasplank graveren met je logo en nog veel meer.

Hoe populair is een traditioneel kerstpakket?

Veel bedrijven zijn op zoek naar originele ideeën voor een kerstpakket, maar het traditionele kerstpakket met lekkere hapjes en drankjes is nog steeds het populairst.

Is een kerstpakket belastingvrij?

Ja, een kerstpakket kun je belastingvrij schenken. Een kerstpakket valt namelijk onder de werkkostenregeling (WKR), die inhoudt dat je maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteedbaar is aan onbelaste vergoedingen en giften aan medewerkers. Dat maakt het ook extra interessant voor werkgevers om een kerstpakket te geven.

Kunnen jullie helpen met een kerstpakket idee?

Graag! Wij zijn experts in het samenstellen van de mooiste kerstpakketten en relatiegeschenken op maat. Wij staan bekend om onze persoonlijke service en topkwaliteit producten. Wij maken graag een aanbod speciaal voor jouw bedrijf.

Wanneer kerstpakketten bestellen?

Vraag je je af wanneer jij je kerstpakketten het beste kunt bestellen? Dat kan het hele jaar door. Grote bedrijven gaan vaak in het begin van het jaar al op zoek naar een kerstpakket, kleinere ondernemingen meestal in september of oktober. Houd er wel rekening mee dat bepaalde kerstpakketten uitverkocht kunnen raken. Daarom is het nooit te vroeg om ze alvast te bestellen. Houd ook rekening met de schaarste van sommige producten.

Wanneer geef ik een kerstpakket?

Wat is nu het juiste moment om het kerstpakket te geven? Denk daar vooraf goed over na. Kijk op de kalender of er bijvoorbeeld een passend moment te vinden is om een feestje op kantoor, een kerstborrel of kerstuitje te organiseren. Denk aan de laatste vrijdagmiddagborrel voor de kerstvakantie. Of laat je medewerkers niet te lang wachten en verras ze al een week eerder. Bedenk ook eens het waarom van het geven, wij zorgen voor de toevoeging van een kerstkaart of kerstbrief met jouw persoonlijke tekst.

Bekijk onze collectie kerstpakketten & relatiegeschenken.