Ons Verhaal

Samenwerken met Vonk Werkt!

Vorig jaar leerde ik Niels kennen. Een bijzondere man met sterke idealen en ideeën. Niels is een sociale ondernemer Pur Sang. Ooit begonnen in het onderwijs, maar hij had meer ambities. Nu geeft hij betekenisvol werk aan jongeren.

Vonk Werkt is een sociale werkplaats in het Friese elf steden stadje Sneek, waar kaarsen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun unieke kaarsen bieden wij aan in onze relatiegeschenken en kerstpakketten. Vonk helpt ons ook bij het inpakwerk van onze relatiegeschenken en kerstpakketten.

De kaarsen van Vonk worden deels gemaakt van gerecycled kaarsvet, dat betekend dat ingezameld kaarsvet wordt omgesmolten en weer wordt gebruikt in een nieuwe kaars. Er wordt van afval weer een mooi product gemaakt. Op verschillende plekken in de gemeente staat een Recycle container waar je jouw restjes kaarsvet kunt inleveren.

VONK! staat voor vuur. Het vuur van liefde, passie en van werkplezier. Alle producten zijn handgemaakt en van duurzame, zuivere, paraffine. Bij Vonk zien ze mogelijkheden in alle grondstoffen. Ze werken daarom met zo min mogelijk afval. Daarnaast werken ze bij Vonk op een positieve en waarderende manier met een bijzondere doelgroep. Bij aanschaf van een Vonk! draag je hier aan bij!

Wij werken zo graag samen met deze partij, daarom bieden we ook Vonk! kaarsen aan in onze relatiegeschenken en kerstpakketten.

Vorig jaar hebben wij samen me de mensen van VONK! meer dan 2000 kerstpakketten ingepakt. In ieder pakket kwam ook een sneeuwbalkaars. Door de toevoeging van de kaarsen kunnen onder andere wij ervoor zorgen dat VONK! het hele jaar door kaarsen kan produceren. Dit is zo belangrijk. Het betekent een baan voor vele jongeren.

Wat ook zo leuk is; Op bijna iedere kaars komt de naam te staan van diegene die de kaars heeft gemaakt. En iedere medewerker hangt met zijn/haar foto aan de muur (wall of fame).

Wil je meer weten over Vonk? kijk op de website. Natuurlijk vertellen wij je ook graag meer. Bel ons op 0514 – 855 118 of mail naar info@kaaspakket.com.