Ons Verhaal

Zijn relatiegeschenken en kerstpakketten duurzaam?

Friese kaasproeverij voor jouw evenement!

In hoeverre zijn onze relatiegeschenken en kerstpakketten duurzaam?

Lokaal

Wij maken de keuze voor lokale kazen direct van de boerderij. Zo zijn onze kazen altijd supervers, erg lekker en met zorg gemaakt door de kaasboeren in ons netwerk. We hoeven zo heel weinig transportkilometers te maken en steunen de lokale economie.

Onze producten en delicatessen komen zoveel mogelijk van binnen een straal van 100km om ons bedrijf. Het liefst van biologische en kleinere producenten. Producten met persoonlijke verhalen van boeren die het net even iets anders aanpakken.

Streekproducten worden gemaakt door kleinschalige boeren, met ingrediënten uit de buurt. Een duurzamer alternatief voor grootschaligere producenten.

Duurzaam

Duurzaamheid is een breed begrip. Bijna al onze producten komen uit de buurt van ons bedrijf in het Friese stadje Sleat (Sloten). Als Friezen zijn wij enorm gefocust op duurzaamheid, omdat wij iedere dag genieten van onze mooie provincie. Wij willen, net als jij, dat dit behouden blijft voor ons, onze kinderen en alle toekomstige generaties.

Wij kiezen daarom ook bewust voor non-food items die van nut en waarde zijn voor de ontvanger. Denk hierbij aan kaasplankjes, kaasschaven, jute tassen, groente-fruittassen en kwaliteits kaasmessen. Daarnaast selecteren wij enkel leveranciers die werken met FSC certificering.

Om te zorgen dat onze kazen en worsten langer dan 3 maanden houdbaar zijn, verpakken wij deze in een vacuüm verpakking. Passende verpakkingen zoeken en vinden is één van onze grootste uitdagingen en missies binnen het bedrijf. Wij zoeken altijd naar een verpakking die perfect past, zodat er zo weinig mogelijk vulmateriaal gebruikt hoeft te worden.

Bij de keuze voor verpakking kijken wij naar recyclebare materialen en het feit dat de verpakking zelf van gerecycled materiaal is gemaakt.

Sociaal

Wij werken samen met Vonk Werkt. Een sociale werkplaats in het Friese stadje Sneek, waar kaarsen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De unieke kaarsen bieden wij aan in onze relatiegeschenken en kerstpakketten en Vonk helpt ons bij het inpakken van onze pakketten.

Ook werken we samen met Stoerwurk in Lemmer. Hier maken ze de mooiste kistjes van gerecycled hout. Uniek en goed gemaakt.

Sociale werkplaatsen maak deel uit van een duurzame keten. Zij bieden een duurzame werkplek voor mensen die dat elders niet kunnen vinden. Zo kunnen meer mensen op een fijne manier participeren in de maatschappij.

Biologisch

Biologische boeren en makers gaan anders om met hun land en dieren. De kracht van de natuur wordt maximaal benut. Biologisch staat voor een alomvattende aanpak om landbouw en voedselproductie op alle aspecten van mens, dier en milieu in balans te brengen. Door te kiezen voor biologisch hoef je dus niet te kiezen voor één van deze facetten, maar doe je het op al deze fronten goed. Kiezen voor biologisch is een lekkere en makkelijke manier om dagelijks het positieve verschil te maken.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bel ons, dat vinden we leuk! T. 0514-855 118. Vertellen je graag meer over onze producten, relatiegeschenken en kerstpakketten.