Nieuws

13 jaar Kaaspakket.com

Team foto kaaspakket.com

Al 13 jaar mag ik aan het roer staan van kaaspakket.com. Het begon allemaal met Tsiishûs Wytske in 2008. Als vriendelijke kaaswinkeltje aan huis in de Dûbelstrjitte te Sleat (Sloten-Friesland) Ik verkocht daar alle kazen van Kaasboerderij De Nylander (100% Jersey kaas en 100% biologisch).

Al snel kwam er uitbreiding naar een winkelpand in Joure. Met kaas -en delicatessen. En begon ook de online verkoop via kaaspakket.com. Het was een hele uitdaging, de winkel runnen en online bestellingen afhandelen. Eigenlijk 2 totaal verschillende “takken” van sport. Ons team werd uitgebreid met Arjen, Lizzie, Amarinske en Foekje. In 2014 nam Foekje de winkel Tsiishûs Wytske te Joure over.

Verder met kaaspakket.com

Ik ging verder met kaaspakket.com. Want ergens voelde ik iets borrelen en zag ik een grote uitdaging in het online op de markt brengen van kaas en delicatessen. Het liefst maak ik onze producten voor iedereen toegankelijk. Het zijn gewoon pareltjes waar iedereen recht op heeft, waar je ook woont. Daarnaast wou ik kaas ontdoen van een oubollig imago. Want laten we eerlijk zijn kaaspakketten in manden en grote rollen cellofaan, daar zijn we wel een beetje klaar mee. Kaas is juist hip. En verdient een modern en milieuvriendelijker jasje. En voilà daar kwamen een aantal marktontwikkelingen die ervoor zorgden dat wij online groeiden.

Dankzij:

  • De keuze van bedrijven en consumenten voor biologische producten
  • Koop lokaal mentaliteit
  • Vermindering van de vleesconsumptie
  • Toename in online aankopen ook dankzij de Corona crisis

Ons team werd verder uitgebreid met Tineke, Benthe, Freddy en Hilda. Af en toe springen Brenda en Sylvana bij.

Wat brengt de toekomst?

De komende 2 maanden gaan we ons toeleggen op de uitbreiding naar Duitsland. Daarna gaan we hopelijk lekker van de zomer genieten en staat alweer de eindejaar uitdaging voor de deur. Waarin we 80% van onze omzet draaien in relatiegeschenken en kerstpakketten. Verder willen we een kaasabonnement ontwikkelen, voor de echte kaasgekken onder ons. De kaaswereld is oneindig interessant en wij willen je het liefst kennis laten maken met alle Europese biologische kaasboeren.

Nogal ambitieus.. en dat zijn we. Klaar zijn we zeker nog lang niet!

Liefs, Wietske & team