Blog

Waarom een relatiegeschenk geven?

Een relatiegeschenk krijgen is altijd leuk om te krijgen, maar een relatiegeschenk weggeven is nog veel leuker! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een mens van weggeven gelukkig wordt.

Reclame wordt twee keer zo vaak herinnerd door een promotioneel item dan door een TV commercial. Ook wekt een item met logo meer op dan een radioreclame. Dat komt omdat je vaak een promotioneel item weggeeft dat de ontvanger goed kan gebruiken. Een voordeel van het promoten van je bedrijf middels een relatiegeschenk met een leuk logo item is dat het een relatief goedkoop middel is dat erg gunstig uitpakt.

De producten die je weggeeft worden, indien het een nuttig cadeau is, vaak gebruikt door de ontvanger. Dat wil zeggen dat zij jouw gift steeds weer tegenkomen en dat de invloed veel groter is dan bijvoorbeeld een commercial of radio reclame. Relatiegeschenken met logo zijn effectiever, origineler en relatief goedkoper.

Onze kaasplanken, kaasschaven en kaasmessen zijn uitermate geschikt voor logo gravure.

Naast het zakelijke voordeel van het geven van een relatiegeschenk, is het geven van een geschenk een manier om te laten blijken hoe erg je de samenwerking met je klant waardeert. Je laat zien dat jullie in zakelijke relatie in de toekomst graag wilt voortzetten. Zie het als een onderdeel van relatiemarketing. Relatiegeschenken bevatten meestal logoproducten en zijn meestal gepersonaliseerd met logo of spreuk van jouw bedrijf. Zo laat je jouw naam ook nog eens subtiel door het land gaan. Wie weet bloeien er ook nog nieuwe zakelijke relaties uit voort.

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk is nooit een verplichting, het is echt een manier van marketing. Wel is het leuk om je waardering te laten blijken. De decembermaand is de drukste periode voor relatiegeschenken. Maar je kunt natuurlijk ook op andere momenten een leuke attentie weggeven. Denk dan bijvoorbeeld aan Pasen, Koningsdag, een EK of WK en sinterklaas.

Het is zeker aan te raden om jezelf op een positieve manier te laten zien bij jouw relaties. Ben je op zoek naar een leuk idee? Bel ons eens, dat vinden we leuk! Je kunt ons bereiken op 0514-855118 of mail naar info@kaaspakket.com